Zenergys studentboendemoduler debatteras i Sveriges Radio

Tack vare sitt patenterade ZIP-element erbjuder Zenergy idag tre moderna boendemoduler som har oerhört låg energiförbrukning. Som resultat av ZIP-elementens smarta sandwichkonstruktion, når boendemodulerna även högsta brandsäkerhet, REI60 som standard.

Modulerna lämpar sig för student- och asylboende med en boendeyta på 25 kvm dvs. Attefalls nominerade, modulen finns även i en 27 kvm version, där ena modulen består av ett rum med kök och dusch och den andra två rum med separat dusch och toalett. Den tredje modellen är på 18 kvm och lämpar sig väl som temporära entreprenad boenden.

För våra boendemoduler använder vi smarta ZIP-element i såväl väggar som i golv- eller takbjälklag. Tack vare ZIP-elementens sandwichkonstruktion har modulerna ett snitt U-värde på endast 0,18. Detta gör att boendemodulerna får så låg energiförbrukning som 48 Kwh/m2/år. Modulerna har bästa möjliga inomhusmiljö, upp till 30 års livslängd och därmed ett högt andrahandsvärde.

Lyssna själv

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/582960?programid=1120

Smarta ZIP-element

ZIP-Elementet har en patenterad sandwichkonstruktion som består av en isolerad kärna av PIR i mitten av två skivor av magnesiumoxid. ZIP-Elementet är nästan helt oorganiskt vilket gör elementet vatten och fuktresistent och dessutom är materialen helt brandsäkra.

Boendemodulerna är mobila och har en väggtjocklek på endast 136 mm tjocka. En vägg byggd med traditionellt material som träreglar, mineralull och t.ex. gips kommer att behöva dimensioneras med en väggtjocklek för att uppnå samma låga U-energivärde som Zenergy har på 0,13 en väggtjocklek som blir betydligt över 350 mm tjock.